Wij hebben geen economische of juridische band met andere bedrijven. Wij zijn een hobby website

 

                K9dogsdenbosch

 

Home

Promo Videos

Geschiedenis

Eisen

Training

Onze honden

Verkocht honden

Aanbevolen nesten

Dekreuen

Links

Te Koop

Te koop gevraagd

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een politiehond is een hond die door de politie gebruikt wordt bij het uitvoeren van politietaken zoals het opsporen van misdrijven en het handhaven van de openbare orde. Ook honden in dienst bij particuliere bewakingsdiensten worden vaak aangeduid met de term politiehond.

Vanwege de combinatie van een zowel actief karakter als een groot reukvermogen worden vooral Duitse, Hollandse en Melchelse herders getraind als politiehond. Hoewel in principe ook honden van andere rassen geschikt zouden kunnen zijn, wordt daar door de Nederlandse politie zelden mee gewerkt. Particuliere bewakingsdiensten werken wel vaker met andere rassen.

Er wordt verschil gemaakt tussen surveillancehonden en speurhonden. Surveillancehonden assisteren in de dagelijkse surveillance of bij het optreden van de Mobiele Eenheid. Het is een algemeen misverstand dat politiehonden van nature agressief zijn of agressief zijn gemaakt. Voordat de honden worden getraind worden ze uitgebreid op karakter getest waarbij kalmte en betrouwbaarheid belangrijke eigenschappen zijn. Na hun training doen ze alleen wat hun begeleider ze opdraagt.

Bij de speurhonden wordt onderscheid gemaakt naar:

·         speurhonden menselijke geur,

·         speurhonden drugs,

·         speurhonden explosieven en

·         speurhonden brandversnellers.

De speurhonden hebben dus zo elk hun specialiteit en kunnen niet zomaar ergens anders voor worden ingezet. Vooral de speurhonden menselijke geur worden veel ingezet bij het oplossen van misdrijven: geuridentificatie door honden geldt meer en meer als bewijs in rechtszaken. Voor drugs- en veiligheidscontroles op Schiphol worden speurhonden drugs en speurhonden explosieven gebruikt.